Varasuvine okroška

Okroškas saab kasutada kodus kasvatutud köögivilju ja maitsetaimi vastavalt hooajale, vajadusel tuleb mõned komponendid siiski ka osta, näiteks kurki suve alguses. Poemunale eelistan meie küla kanamune.  Kui peres küpsetatakse rukkileiba, saab ka kalja ise valmis teha. Kuid kuna meremeestel on graafik tihtilugu ettearvamatu, kasutan mugavuse ja kiiruse mõttes okroškale mõeldud poekalja.

• 1 liiter kalja (isetehtud või poest ostetud mitte magus kali)
• 2 suuremapoolset kuubikuteks lõigatud keedetud kartulit
• 2 värsket lühikest kurki
• 5 redist
• 2 peotäit peeneks hakitud rohelist sibulat
• 1 korralik peotäis hakitud tilli
• 1 väiksem peotäis hakitud peterselli
• 3 kõvaks keedetud muna

Maitsestamiseks:
• Kurgisoolvett või sinepit ja musta pipart või kõiki koos

Soovi korral keedetud ning väikesteks tükkideks lõigatud liha vahekorras 1:1 köögiviladega

Sega kartuli- ja kurgikuubikud ning sibul kurgisoolveega. Kui kasutad liha, siis lisa ka see sinna. Lase poolt tundi maitsestuda. Vali peale kali. Soovi korral paranda maitset sinepi ja pipraga. Lisa hakitud maitsetaimed, viilutatud redised ning hakitud munad. Kaunista hapukoorega.

Vene Talu Hohloma • Sanga-Tõnise talu, Soomra küla, Pärnumaa • Tel +372 5595 8038 • veronika@venetalu.ee