Iga perenaine teeb tainast isemoodi. Õpetus, mille järgi teen mina, on selline:
Lahusta pärm käesoojas piimas. Lisa toasoe muna, sool ja suhkur. Lisa kolmandik jahust ning klopi hästi ühtlaseks. Lisa peaaegu kogu ülejäänud jahu. Lisa taignale toasoe või ning sõtku ühtlaseks. Vajadusel lisa juurde jahu. Võib juhtuda, et seda tuleb sõtkumise käigus teha mitu korda. Selleks, et tainas tuleks elastne, tuleb seda sõtkuda umbes 10 minutit. Tainas peab jääma ühtlane ja elastne ning lööma käte küljest lahti. Kata kauss rätiga ning lase kerkida vähemalt kahekordseks.
Nüüd valmista täidis. Ahvenafileed lase läbi hakklihamasina või peenesta köögikombainis – nii purustad väikesed luud, mis fileesse jäänud. Prae saadud mass pannil läbi, kuid ära liigselt pruunista. Sega kokku jahtunud komponendid: kala, riis, peenestatud munad ning roheline sibul. Lisa majonees, et täidis koos püsiks. Maitsesta soola-piraga.
Rulli tainas parajalt õhukeseks selliselt, et see pirukaid vormides katki ei läheks. Lõika välja u 12 sentimeetrise läbimõõduga ringid. Pane igale ringile umbes supilusikatäis täidist ning vormi ümarad pirukad. Antud kogusest saad umbes 24 pirukat.
Kui pirukad vormitud, lase neil räti all umbes pool tundi kerkida. Määri pealt lahtiklopitud munaga ning küpseta 200-kraadises ahjus umbes 20 minutit.