Rasstegai kalatäidisega

Vene talu perenaise Ljubov Petrova pirukas.

• 25 g pärmi
• 250 ml piima
• 1 dl suhkrut
• 0.5 tl soola
• 1 muna
• 100 g võid
• 400-500 g jahu

• 500 g ahvenafileed
• 6 muna
• 100-200 g keedetud riisi
• Rohelist sibulat
• Majoneesi
• Soola, pipart

Aja ahvenafileed läbi hakklihamasina ja prae pannil. Sega kausis omavahel keedetud riis, keedetud hakitud munad ja praetud ahvenafilee hakkliha. Lisa hakitud roheline sibul ja niipalju majoneesi, et see seoks täidise koostisosad omavahel kenasti ära. Maitsesta soola-pipraga. Täidis tuleks enne pirukasse panekut maha jahutada.

Sega pärm, piim, muna, sool ja suhkur omavahel. Lisa osa jahust, et tekiks vedel taigen. Klopi see ühtlaseks. Lisa suurem osa ülejäänud jahust ning toasoe või. Sõtku tainast kuni see lööb käte ja kausi küljest lahti. Vajadusel lisa jahu.

Kui tainas on läikiv ja ühtlase struktuuriga, siis jäta see räti alla kerkima, kuni see on kahekordne.

Rulli tainas laiali, laota peale täidis. Vormi meelepärase kujuga pirukas ning lase enne küpsemist veel pool tundi kerkida.

Küpseta 200-kraadises ahjus 20-25 min.

Vene Talu Hohloma • Sanga-Tõnise talu, Soomra küla, Pärnumaa • Tel +372 5595 8038 • veronika@venetalu.ee