Petrovski karavai kaaluga 300g

• 190g jahu
• 2.7g presspärmi
• 3.3 g soola
• 30g suhkrut
• 24g võid
• 10g muna
• 83g piima

Võta 35-60% jahu, pärm ja piim ning sega vedel tainas. Jäta sooja kohta kerkima kolmeks tunniks. Kui eeltaigen kasvab suureks ja hakkab läbi vajuma, siis sega põhitaigen. Lase sel soojas kohas räti all kerkida 2,5h, vahepeal 2-3 korda sõtkudes.

Väikesest kogusest taignast valmista kaunistused (roosid, lehekesed vms). Ülejäänud taignast vormi pallike ning aseta see ahjuplaadile, ilusam pool üleval. Pintselda karavaid veega ning aseta peale kaunistused. Lase kerkida kolmekordseks.

Määri karavaid lahtiklopitud munakollasega (võid lisada ka veidi vett) ning pane 200-kraadise ahju alumisse ossa küpsema. Kui karavai on hakanud jumet võtma, paota uks ettevaatlikult ning pane kakukesele peale hõbepaber. Ust ei tohi liiga palju ja liiga kiiresti avada, sest karavai võib alla vajuda. Keera ahi 180 kraadi peale ja küpseta karavai valmis (selleks võib kuluda kuni 1h 20min).

Küpsemise ajal ei tohi karavaid häirida st raputada või praeahju ust lahti teha.

Kui karavai on küpsenud, siis lülitada ahi välja ning paotada ahju uks. Lasta jahtuda u 15 min. Seejärel võtta ettevaatlikult ahjust välja, asetada majapidamispaberi peale, et põhi läbi ei vettiks ning katta pealt rätiga. Lasta seista üleöö.

Vene Talu Hohloma • Sanga-Tõnise talu, Soomra küla, Pärnumaa • Tel +372 5595 8038 • veronika@venetalu.ee