Meepräänikud

Vene talu perenaise Ljubov Petrova pirukas.

• 70g võid
• 150g paksu mett
• 2 munakollast
• 0.5 klaasi suhkrut
• 2 nelki
• 0.5 tl jahvatatud kaneeli
• Näpuotsatäis kardemoni
• Näpuotsatäis muskaatpähklit
• Näpuotsatäis soola
• 300g jahu
• 1spl küpsetuspulbrit

• 1 munavalge
• 1/3 klaasi tuhksuhkrut

Toatemperatuuril olev või ajada kahvliga pehmeks ning segada mee ja suhkruga. Segada juurde kahvliga vahustatud munakollased.

Purusta peeneks nelk ja lisa meemassile. Lisa ka ülejäänud maitseained.

Sega küpsetuspulber jahuga ja sõelu vähehaaval meemassile juurde, tainast vahepeal segades. Sõtku tainast 10-15 min, kuni taigen on sile ja lööb käte ja kausi küljest lahti.

Vormi väiksemapoolsed präänikud või kasuta spetsiaalset präänikuvormi. Küpseta 180 kraadi juures 15-20 min.

Glasuur määrida just ahjust võetud kuumadele präänikutele. Lasta jahtuda 10 min.

Vene Talu Hohloma • Sanga-Tõnise talu, Soomra küla, Pärnumaa • Tel +372 5595 8038 • veronika@venetalu.ee