Varasuvine okro¹ka

Varasuvine okro¹ka
Ljubov Petrova
Varasuvine okro¹ka

Okroškas saab kasutada kodus kasvatutud köögivilju ja maitsetaimi vastavalt hooajale, vajadusel tuleb mõned komponendid siiski ka osta, näiteks kurki suve alguses. Poemunale eelistan meie küla kanamune.  Kui peres küpsetatakse rukkileiba, saab ka kalja ise valmis teha. Kuid kuna meremeestel on graafik tihtilugu ettearvamatu, kasutan mugavuse ja kiiruse mõttes okroškale mõeldud poekalja.

 

Okroška tegemiseks läheb tarvis:

1 liiter kalja (isetehtud või poest ostetud mitte magus kali)

2 suuremapoolset kuubikuteks lõigatud keedetud kartulit

2 värsket lühikest kurki

5 redist

2 peotäit peeneks hakitud rohelist sibulat

1 korralik peotäis hakitud tilli

1 väiksem peotäis hakitud peterselli

3 kõvaks keedetud muna

Soovi korral keedetud ning väikesteks tükkideks lõigatud liha vahekorras 1:1 köögiviladega

Maitsestamiseks:

Kurgisoolvett või sinepit ja musta pipart või kõiki koos

 

Valmistamine:

Sega kartuli- ja kurgikuubikud ning sibul kurgisoolveega. Kui kasutad liha, siis lisa ka see sinna. Lase poolt tundi maitsestuda. Vali peale kali. Soovi korral paranda maitset sinepi ja pipraga. Lisa hakitud maitsetaimed, viilutatud redised ning hakitud munad. Kaunista hapukoorega.

Varasuvine okro¹ka
est   rus  
August 2017
ETKNRLP
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   

Vene taluõu asub Soomra külas Audru vallas, e-post Veronika 55 958 038, Ljubov 5170517