Rasstegai kalatäidisega

Rasstegai kalatäidisega
25 g pärmi
250 ml piima

1 dl suhkrut

0,5 tl soola

1 muna

100 g võid

400-500 g jahu

Sega pärm, piim, muna, sool ja suhkur omavahel. Lisa osa jahust, et tekiks vedel taigen. Klopi see ühtlaseks. Lisa suurem osa ülejäänud jahust ning toasoe või. Sõtku tainast kuni see lööb käte ja kausi küljest lahti. Vajadusel lisa jahu.

Kui tainas on läikiv ja ühtlase struktuuriga, siis jäta see räti alla kerkima, kuni see on kahekordne.

Rulli tainas laiali, laota peale täidis. Vormi meelepärase kujuga pirukas ning lase enne küpsemist veel pool tundi kerkida.

Küpseta 200-kraadises ahjus 20-25 min.

Kalatäidis:
500 g ahvenafileed

6 muna
100-200 g keedetud riisi

Rohelist sibulat

Majoneesi

Soola, pipart

Aja ahvenafileed läbi hakklihamasina ja prae pannil. Sega kausis omavahel keedetud riis, keedetud hakitud munad ja praetud ahvenafilee hakkliha. Lisa hakitud roheline sibul ja niipalju majoneesi, et see seoks täidise koostisosad omavahel kenasti ära. Maitsesta soola-pipraga. Täidis tuleks enne pirukasse panekut maha jahutada.

Rasstegai kalatäidisega
est   rus  
Aprill 2017
ETKNRLP
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Vene taluõu asub Soomra külas Audru vallas, e-post Veronika 55 958 038, Ljubov 5170517